၀က္သား နွင္႔ ခရုဆီေၾကာ္
၀က္သား နွင္႔ ခရုဆီေၾကာ္
တရုတ္စတုိင္ ၀က္သားနဲ႔ ခရုဆီ ေၾကာ္ပါ။ အခ်ိန္တိုအတြင္းမွာပဲ အလြယ္တကူ ခ်က္စားႏုိင္ပါတယ္။ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ရေအာင္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
- ၀က္သား – ၂၀က်ပ္သား (အေစာင္း ပါးပါးလွီးပါ)
- ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ငရုတ္သီးပြစိမ္း – အၾကီး ၁ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ ၄စိပ္စိပ္ပါ)
- မုန္လာဥနီ – အၾကီး ၁ခု (အေစာင္း ပါးပါးလွီးပါ (သုိ႔) သစ္ရြက္ပံုေဖာ္ျပီ ပါးပါးလွီးထည္႔ပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (၄စိပ္စိပ္ပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နုွတ္စဥ္းပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- နွမ္းဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (ေရအနည္းငယ္ ေရာေဖ်ာ္ထားပါ)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – တပင္ (အရွည္လွီးပါ)
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၀က္သားကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) ျဖင္႔ ေရာႏုယ္ျပီ ဂ်ဳံမွုန္႔မ်ား ကပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၀က္သားမ်ားကို အညိွေရာင္သန္းအထိ ေၾကာ္ေပးျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း)ထည္႔ပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ၾကက္သြန္နီထည္႔ျပီ မုန္လာဥနီ၊ ငရုတ္သီးပြ(အစိမ္း) ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ဒယ္ထဲ ေရ(ခြက္ ၄ပံု၁ပံု)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ခရုဆီ ထည္႔ျပီ ေရာေမႊပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ေၾကာ္ထားေသာ ၀က္သားထည္႔ျပီ ႏွမ္းဆီ ျဖဴးေပးပါ။
၅။ ေရအနည္းငယ္က်န္လွ်င္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ထည္႔ေပးျပီ၊ ေကာ္မွုန္႔ကို ေရအနည္းငယ္ျဖင္႔ ေဖ်ာ္၍ ထည္႔ေပးပါ။
၆။ အရသာရွိေသာ ၀က္သား ႏွင္႔ ခရုဆီေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ..