ခရမ္းခ်ဥ္သီးယို....
ဒီခရမ္းခ်ဥ္သီးယိုကို ထိုးနည္းေျပာျပေပးမယ္ဆိုတဲ့ကတိအတိုင္္းယိုထိုးနည္းကို
တင္ေပးလိုက္ႁပီေနာ္....လုပ္နည္းကိုတင္ေပးခ်င္လို႔ အိမ္မွာ
ခုျပထားတဲ့ တစ္ပန္းကန္လံုးအေသးစာတစ္လံုးပဲထိုးပါတယ္
အဲ့ဒါေတာင္မွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးက ၆၀ဆယ္သား႐ွိပါတယ္...
ခု လိူင္ျပထားတဲ့ပံုစံမ်ဳိး အေရာင္မ်ိဳး အရသာမ်ိဳးလိုခ်င္ရင္
ေပးထားတဲ့အခ်ိဳးအတိုင္းလုပ္နည္းအတိုင္းေသခ်ာလိုက္လုပ္မယ္ဆိုရပါတယ္ေနာ္...
ပါဝင္ပစၥည္း...
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၆၀သား.....
သၾကား၁၅က်ပ္သား
ဆား ေကာ္ဖီဇြန္းတဇြန္း..
ကြမ္းစားထံုး..အနည္းငယ္..တို႔လိုအပ္ပါတယ္...
ယိုထိုးနည္း...
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆး ၿပီး ထိပ္ကေန ေအာက္ကိုမျပတ္ေစရ ေလးစိတ္စိတ္ပါ...ၿပီးရင္ ထံုးကိုေရေဖ်ာ္ၿပီးထိုခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေလးနာရီေလာက္
ထံုးေရစိမ္ေပးထားရပါ့မယ္...အခ်ိန္ေစ့လ်ွင္ထံုေတြစင္ေအာင္ေရမ်ားမ်ားႏွင့္ေျပာင္စင္ေအာင္ျပန္ေဆးေပးပါ..ထို႔ေနာက္
က်ိဳမည့္အိုးထဲသို႔ထည့္.သၾကားကိုေရေကာ္ဖီတစ္ခြက္စာႏွင့္
ေဖ်ာ္ရည္အမိူက္သဲစစ္၍အိုးထဲသို႔ထည့္ေပးပါ .ဆားထည့္ပါ
မီးဖြင့္၍ေရခမ္းသည္ထိက်ိဳေပးပါ..ဇြန္းႏွင့္မေမႊပါႏွင့္ အိုးကပ္ခါနီးလ်ွင္ အိုးကိုမ၍အသာလူပ္ေပးပါ..မတူးေစပါႏွင့္
တူးနံစဲြသြားလ်ွင္ ယိုအနံ႔တြင္မေမႊးေတာ့ပါ..စိတ္႐ွည္႐ွည္ႏွင့္
အိုးကိုအသာလူပ္၍လူပ္၍သာလွည့္ေပးပါ...ေရခမ္းလ်ွင္
ေနလွန္းမည့္ဗန္းထဲသို႔တစ္လံုးျခင္းစီအသာဆယ္ယူ၍
ျဖန္ပီးေနက်က္က်က္ပူပူေအာက္မွာ၅ရက္ေလာက္လွန္းေပးရပါတယ္..၃ရက္ေျမာက္ေလာက္တြင္ ပံုစံျပန္ျပန္႔ႀကီးျဖစ္ေနေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ခုပံုမွာျပထားသည့္အတို္ငး္လက္ႏွင့္အသာအယာလိုက္စုေပးပါ..အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ ၅ရက္ေလာက္ဆိုရင္ပံုပါအတိုင္းသၾကားလည္းပြင့္ ေျခာက္လည္းေျခာက္ အေရာင္လည္းလွ.ႏွင့္အရမ္းအရသာ႐ွိတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးယိုကို
ရပါၿပီ။ လံုးဝကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိမ္းနံလည္းမနံပါဘူး..အရသာကခ်ိဳခ်ဥ္ေလးပါေနာ္...ဝါသနာပါတဲ့အိမ္႐ွင္မေတြလည္းခုလိုမ်ိဳး.တခါတည္းအမ်ားႀကီးမလုပ္ပဲညနည္းနည္းခ်င္းစီစမ္းသပ္ၿပီးလုပ္ၾကည့္ုၾကေပါ့ေနာ္ .အပ်င္းလည္းေျပ..ပညာလည္းရ.ေပ်ာ္ဖို႔လည္းေကာင္းပါတယ္..အားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္..
လိူင္လိူင္...
တင္ေပးလိုက္ႁပီေနာ္....လုပ္နည္းကိုတင္ေပးခ်င္လို႔ အိမ္မွာ
ခုျပထားတဲ့ တစ္ပန္းကန္လံုးအေသးစာတစ္လံုးပဲထိုးပါတယ္
အဲ့ဒါေတာင္မွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးက ၆၀ဆယ္သား႐ွိပါတယ္...
ခု လိူင္ျပထားတဲ့ပံုစံမ်ဳိး အေရာင္မ်ိဳး အရသာမ်ိဳးလိုခ်င္ရင္
ေပးထားတဲ့အခ်ိဳးအတိုင္းလုပ္နည္းအတိုင္းေသခ်ာလိုက္လုပ္မယ္ဆိုရပါတယ္ေနာ္...
ပါဝင္ပစၥည္း...
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၆၀သား.....
သၾကား၁၅က်ပ္သား
ဆား ေကာ္ဖီဇြန္းတဇြန္း..
ကြမ္းစားထံုး..အနည္းငယ္..တို႔လိုအပ္ပါတယ္...
ယိုထိုးနည္း...
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆး ၿပီး ထိပ္ကေန ေအာက္ကိုမျပတ္ေစရ ေလးစိတ္စိတ္ပါ...ၿပီးရင္ ထံုးကိုေရေဖ်ာ္ၿပီးထိုခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေလးနာရီေလာက္
ထံုးေရစိမ္ေပးထားရပါ့မယ္...အခ်ိန္ေစ့လ်ွင္ထံုေတြစင္ေအာင္ေရမ်ားမ်ားႏွင့္ေျပာင္စင္ေအာင္ျပန္ေဆးေပးပါ..ထို႔ေနာက္
က်ိဳမည့္အိုးထဲသို႔ထည့္.သၾကားကိုေရေကာ္ဖီတစ္ခြက္စာႏွင့္
ေဖ်ာ္ရည္အမိူက္သဲစစ္၍အိုးထဲသို႔ထည့္ေပးပါ .ဆားထည့္ပါ
မီးဖြင့္၍ေရခမ္းသည္ထိက်ိဳေပးပါ..ဇြန္းႏွင့္မေမႊပါႏွင့္ အိုးကပ္ခါနီးလ်ွင္ အိုးကိုမ၍အသာလူပ္ေပးပါ..မတူးေစပါႏွင့္
တူးနံစဲြသြားလ်ွင္ ယိုအနံ႔တြင္မေမႊးေတာ့ပါ..စိတ္႐ွည္႐ွည္ႏွင့္
အိုးကိုအသာလူပ္၍လူပ္၍သာလွည့္ေပးပါ...ေရခမ္းလ်ွင္
ေနလွန္းမည့္ဗန္းထဲသို႔တစ္လံုးျခင္းစီအသာဆယ္ယူ၍
ျဖန္ပီးေနက်က္က်က္ပူပူေအာက္မွာ၅ရက္ေလာက္လွန္းေပးရပါတယ္..၃ရက္ေျမာက္ေလာက္တြင္ ပံုစံျပန္ျပန္႔ႀကီးျဖစ္ေနေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ခုပံုမွာျပထားသည့္အတို္ငး္လက္ႏွင့္အသာအယာလိုက္စုေပးပါ..အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ ၅ရက္ေလာက္ဆိုရင္ပံုပါအတိုင္းသၾကားလည္းပြင့္ ေျခာက္လည္းေျခာက္ အေရာင္လည္းလွ.ႏွင့္အရမ္းအရသာ႐ွိတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးယိုကို
ရပါၿပီ။ လံုးဝကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိမ္းနံလည္းမနံပါဘူး..အရသာကခ်ိဳခ်ဥ္ေလးပါေနာ္...ဝါသနာပါတဲ့အိမ္႐ွင္မေတြလည္းခုလိုမ်ိဳး.တခါတည္းအမ်ားႀကီးမလုပ္ပဲညနည္းနည္းခ်င္းစီစမ္းသပ္ၿပီးလုပ္ၾကည့္ုၾကေပါ့ေနာ္ .အပ်င္းလည္းေျပ..ပညာလည္းရ.ေပ်ာ္ဖို႔လည္းေကာင္းပါတယ္..အားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္..
လိူင္လိူင္...
ခရမ္းခ်ဥ္သီးယို (ေနာက္တစ္နည္း)
=======================
�ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္ပိသာကို
အလံုးလိုက္ ေရထည့္ျပဳတ္ပါ။
�ခရမ္းခ်ဥ္သီးနူးေလာက္ရင္ အေအးခံပါ။
လက္နဲ႕ကိုင္လို႕ရတဲ့အခါ
ဓါးအခြ်န္နဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးဖက္ေလးတန္ကို
အထဲေရာက္ေအာင္ အရာေပးျပီးခြဲပါ။
�ျပီးရင္ အေစ့ေတြထြက္ေအာင္ညွစ္ထုတ္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအလံုးမပ်က္ပါေစနဲ႕။
�သၾကား ၇၅က်ပ္သားကို ေရထည့္ျပီးသၾကားရည္ၾကိဳပါ။
ဆားနည္းနည္း ထည့္ၾကိဳပါ။
သၾကားအရည္ေပ်ာ္ရင္ အ၀တ္နဲ႕အမိႈက္ေတြစစ္ပစ္ပါ။
�ျပီးရင္ သၾကားရည္ကိုေပါက္ေစးက်ေအာင္ျပန္ၾကိဳပါ။
သၾကားရည္နဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္သားတည္းျဖစ္ရင္
ဖိုေပၚကခ်ျပီး အေအးခံပါ။
�ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ယိုမထိုးဘဲ
ျပဳတ္ျပီးသားကို စကာနဲ႕အနွစ္တိုက္ျပီး
ယိုထိုးလို႕လည္းရပါတယ္။
=======================
�ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္ပိသာကို
အလံုးလိုက္ ေရထည့္ျပဳတ္ပါ။
�ခရမ္းခ်ဥ္သီးနူးေလာက္ရင္ အေအးခံပါ။
လက္နဲ႕ကိုင္လို႕ရတဲ့အခါ
ဓါးအခြ်န္နဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးဖက္ေလးတန္ကို
အထဲေရာက္ေအာင္ အရာေပးျပီးခြဲပါ။
�ျပီးရင္ အေစ့ေတြထြက္ေအာင္ညွစ္ထုတ္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအလံုးမပ်က္ပါေစနဲ႕။
�သၾကား ၇၅က်ပ္သားကို ေရထည့္ျပီးသၾကားရည္ၾကိဳပါ။
ဆားနည္းနည္း ထည့္ၾကိဳပါ။
သၾကားအရည္ေပ်ာ္ရင္ အ၀တ္နဲ႕အမိႈက္ေတြစစ္ပစ္ပါ။
�ျပီးရင္ သၾကားရည္ကိုေပါက္ေစးက်ေအာင္ျပန္ၾကိဳပါ။
သၾကားရည္နဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္သားတည္းျဖစ္ရင္
ဖိုေပၚကခ်ျပီး အေအးခံပါ။
�ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ယိုမထိုးဘဲ
ျပဳတ္ျပီးသားကို စကာနဲ႕အနွစ္တိုက္ျပီး
ယိုထိုးလို႕လည္းရပါတယ္။
Credit to original post

