တာရီယာကီ ၾကက္သားကင္ ႏွင္႔ ဖရဲသီးသုပ္
တာရီယာကီ ၾကက္သားကင္ ႏွင္႔ ဖရဲသီးသုပ္
တာရီယာကီ ၾကက္သားကင္ နွင္႔ ဖရဲသီးသုပ္ေလးပါ။ ၾကက္သားကို တာရီယာကီေဆာ႔နဲ႔ ၁နာရီေလာက္နုပ္ျပီမွ ကင္ထားတာမုိ႔ အသားကလည္း ႏူညံ႔ပါတယ္။ ဖရဲသားကို ခ်ဳိခ်ဥ္ေလး သုပ္ထားတာမုိ႔ တမူထူးျခားျပီ ၾကက္သားကင္နဲ႔လည္း အရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္။
တာရီယာကီ ၾကက္သားကင္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္၊ ေတာင္ပံ၊ ဆီဘူး – ၄၀၀ ဂရမ္
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ခပ္ညက္ညက္ေထာင္းပါ)
- ဆန္၀ုိင္ – ခြက္ တ၀က္ (၁၀၀မီလီလီတာ)
ဖရဲသီးသုပ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဖရဲသီး – ၂ခြက္ (အေစ႔ထုတ္ျပီ အေနေတာ္ အတံုးမ်ား တံုးထားပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ၈စိပ္စိပ္ပါ)
- သံပရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ခ်က္နည္း
၁။ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ တာရီယာကီေဆာ႔အတြက္ (ပဲငံျပာရည္၊ ဆန္၀ိုင္၊ သၾကား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ)တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ (ၾကက္ေပါင္၊ ေတာင္ပံ၊ ဆီဘူး) တုိ႔ကုိ တာရီယာကီေဆာ႔ျဖင္႔ ေရာႏုယ္ျပီ ၁နာရီခန္႔ ႏုပ္ထားေပးပါ။
၃။ ႏုပ္ထားစဥ္ ဖရဲသီးသုပ္ကို ျပဳလုပ္မည္။ ေဇာက္ခြက္တစ္ခုထဲ (ဖရဲသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ သံပရာရည္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္) တုိ႔ကုိ သမေအာင္ ေရာေမႊထားပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ တာရီယာကီေဆာ႔တ၀က္ကို ထည္႔ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ၾကက္သားမ်ားကို နီညိွေရာင္သန္းသည္အထိ Pan-Grill ကင္ေပးပါ။
၅။ တာရီယာကီၾကက္သားကင္ ႏွင္႔ ဖရဲသီးသုပ္ကုိ တြဲဖက္ကာ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…