ေခါက္ဆြဲ ႏွင္႔ ၀က္ အာပူလွ်ာပူ

ေခါက္ဆြဲ ႏွင္႔ ၀က္ အာပူလွ်ာပူ

Pork_Noodle_Soup8
ေဆာင္းရာသီ ေခါက္ဆြဲ ႏွင္႔ ၀က္အာပူလွ်ာပူေလးပါ။ ၀က္ရုိးကို ျပဳတ္ျပီ ေခါက္ဆြဲ၊ ပဲပင္ေပါက္ တုိ႔နဲ႔ ပူပူစပ္စပ္ေလး သံုးေဆာင္ရမွာပါ။ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
၀က္ျပဳတ္ရည္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၀က္ရုိး – ၄ခု
  • နတ္နတ္ပြင္႔ – ၂ခု
  • သစ္ဂ်ပုိး – ၁ခု
  • ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
Pork_Noodle_Soup2
ေခါက္ဆြဲတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ဆန္ေခါက္ဆြဲ – ၃၀၀ ဂရမ္
  • ၀က္အူ – ၁၅၀ ဂရမ္ (က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၀က္သားလံုး – ၁၀လံုး (က်က္ေအာင္ျပဳတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၀က္အသဲ – ၁၀၀ ဂရမ္ (က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၀က္လွ်ာ – ၅၀ ဂရမ္ (က်က္ေအာင္ျပဳတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
  • ပဲပင္ေပါက္ – လက္တဆုတ္စာ (ေရေႏြးေဖ်ာ္ေပးထားပါ)
  • တရုတ္နံနံပင္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
  • မုန္႔ညွင္းစိမ္း – ၁စည္း
  • ငရုတ္သီးစိမ္း – ၆ေတာင္႔ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
Pork_Noodle_Soup5
၀က္ရုိး ျပဳတ္နည္း
၁။ ၀က္ရုိးကို အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးထဲ ေရမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ၅မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ျပီ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
၂။ ျပီမွ Pressure cooker ထဲ သစ္ဂ်ပိုး၊ နတ္နတ္ပြင္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း တုိ႔ကုိ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊပါ။
Pork_Noodle_Soup3
၃။ ျပီေနာက္ ေရ(၁လီတာခြဲ)၊ ၀က္ရုိး၊ သၾကား၊ ဆား၊ ငါးငံျပာရည္၊ ပဲငံျပာရည္ တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ ၄၅မိနစ္ခန္႔ တည္ေပးပါ။
၄။ ၀က္ရုိးျပဳတ္ရျပီဆုိလွ်င္ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ တုိ႔ကုိ ထည္႔ေပးပါ။
Pork_Noodle_Soup4
ေခါက္ဆြဲ ႏွင္႔ ၀က္ အာပူလွ်ာပူ
၁။ ေဇာက္ခြက္ပန္းကန္ထဲ ေခါက္ဆြဲဖတ္၊ ၀က္အူ၊ ၀က္အသဲ၊ ၀က္သားလံုး၊ တရုတ္နံနံပင္၊ ပဲပင္ေပါက္၊ မုန္႔ညွင္းစိမ္း တုိ႔ကုိ ထည္႔ပါ။
Pork_Noodle_Soup7
၂။ ျပီေနာက္ အေပၚမွ ပူေနေသာ ၀က္ျပဳတ္ရည္(ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ ငရုတ္သီးစိမ္း(၁ေတာင္႔ မညက္တညက္ေထာင္း) တုိ႔ကုိ ေရာေမႊျပီ အရသာရွိစြာ ေခါက္ဆြဲ ႏွင္႔ ၀က္ အာပူလွ်ာပူ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
Pork_Noodle_Soup8
——————————————————————————————————————–