ဂ်ပန္ ဖက္ထုပ္ေၾကာ္

ဂ်ပန္ ဖက္ထုပ္ေၾကာ္

ဂ်ပန္ ဖက္ထုပ္ေၾကာ္ေလးပါ။ ပံုေရာ၊ လုပ္ပုံလုပ္နည္းေရာ ကိုရီးယား ဖက္ထုပ္(မန္ထုိ)နဲ႔ အေတာ္တူပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ အထဲမွာထည္႔ထားတဲ႔ အစာပလာေတြကေတာ႔ မတူပဲ။ ဂ်ပန္ ဖက္ထုပ္မွာ အသားနွင္႔ေဂၚဖီထုပ္ကို အစားသြပ္ထားျပီ ထူးထူးျခားျခား ငရုတ္သီးမွုန္႔ေၾကာင္႔ ခပ္စပ္စပ္ အရသာကိုပါ ထူးျခား ရရွိမွာပါ။ ထုိ႔ျပင္ ဂ်ပန္ဖက္ထုပ္က မန္ထိုထက္လည္း လုပ္ရတာ ပိုလြယ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား [Ingredients]
  • ဖက္ထုပ္ရြက္ [wandon sheet] ♦ ၂၀ရြက္ (အ၀ုိင္း)
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ဖက္ထုပ္ရြက္အ၀ုိင္းမရွိပါက ေလးေထာက္ဖက္ရြက္ကို အ၀ုိင္းပံု လွီးျဖတ္လိုက္ပါ။
  • ၀က္သား (သို႔) ၾကက္သား       ♦ ၂၀က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • တရုတ္မုန္ညွင္းထုုပ္               ♦ ၁ခြက္စာ (အရွည္လိုက္ ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ [onion]             ♦ တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ [garlic]            ♦ ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
  • ပဲငံျပာရည္ အၾကည္              ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • သၾကား [sugar]                  ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ႏွမ္းဆီ [sesame oil]            ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငရုတ္သီးေျခာက္                  ♦ ၃ေတာင္႔ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားေပးပါ)
ဖက္ထုပ္ လုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ေဇာက္ပန္းကန္ တစ္ခုထဲတြင္ နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားေသာ ၀က္သား(သို႔) ၾကက္သားမ်ားကို (မုန္ညွင္း၊ ပဲငံျပာရည္၊ နွမ္းဆီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ သၾကား၊ ငရုတ္သီးေျခာက္မွုန္႔) တုိ႔ကို သမေအာင္ လက္ျဖင္႔ ေရာနုယ္လုိက္ပါ။
၂။ ျပီမွ ဖက္ရြက္ တစ္ရြက္ကို ယူ၍ နုယ္ထားေသာ အစာ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ကို အလယ္တြင္ ထည္႔လုိက္ပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ဖက္ရြက္ ေဘးနွုတ္ခမ္းသားမ်ားကို ေရအနည္းငယ္စီ စြတ္လိုက္ပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဖက္ရြက္ကို တ၀က္ ေခါက္လုိက္ျပီ ပံုတြပါသည္႔အတုိင္း ပံုေဖာ္သြားပါ။
၅။ ထုိ႔နည္းအတုိင္း က်န္ဖက္ထုပ္မ်ားကို ထုပ္သြားေပးပါ။
၆။ ဒယ္ထဲသုိ႔ ဟင္းရြက္ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္) ခန္႔ ဒယ္အုိးဆီေပရုံ ထည္႔ေပးပါ။
ရ။ ဆီပူလာမွ ဖက္ထုပ္တ၀က္ကုိ အရင္ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။
၈။ ဖက္ထုပ္ေအာက္ပိုင္းမ်ား ပံုတြင္ ျပထားသည္႔အတုိင္း အညိွေရာင္သန္းလာမွ ေရ(ခြက္ တ၀က္)ခန္႔ ထည္႔ျပီ အဖံုးျပန္အုပ္ျပီမွ ခ်ေပးပါ။
၉။ ေရခမ္းသြားလွ်င္ ဂ်ပန္ဖက္ထုပ္မ်ားကို ပန္းကန္ထဲသို႔ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
၁၀။ ဖက္ထုပ္မ်ား ရျပီဆုိလွ်င္ ဂ်ပန္ tarkayaki ေဆာ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…