သံပုရာသီးသနပ္
သံပုရာသီးေတြကို ႏူးအိေနေအာင္ျပဳတ္လိုက္ပါ။
ႏွစ္ျခမ္းခြဲ,ဆားနဲ႔နယ္ ဇကာထဲထည့္ပီး ေနတစ္ရက္ျပပါ။
အငံရည္ေတြကို သြန္ပစ္လိုက္ပါ။
အိုးထဲမွာ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ၿပီး မီးဖိုေပၚမွာ ဆီဆူေအာင္ထားပါ။
ဆီဆူလာရင္ မီးပိတ္လိုက္ပီး မုန္ညင္းေစ႔, ဇီယာေစ့, မဆလာ,
ဆႏြင္း,ျငဳပ္သီးအစိမ္းမႈန႔္,တို႔ကိုထည္႕ေမႊပါ။
သံပုရာသီးစိပ္ နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာေလးေတြကို ထည့္ေမႊပါ။
ဟင္းခပ္မႈန္႔ ထည့္ပါ။ ( အခ်ဥ္ေပါ့ေစဖို႔ )
အားလံုးေရာေမႊပီးရင္ သံပုရာသီးသနပ္ရပါၿပီ။
ပုလင္းနဲ႕ထည္႔ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားပါ။
အၾကာႀကီးခံပါတယ္။
နံနက္ခင္း ထမင္းေၾကာ္နဲ႔ပဲစားစား,ဒံေပါက္နဲ႔ပဲစားစား,
ဆိတ္သား,ၾကက္သားဟင္းနဲ႔ပဲစားစား,
ပဲကုလားဟင္းနဲ႔ပဲစားစား အရမ္းကိုလိုက္ဖက္လွတဲ့
သံပုရာသီးသနပ္ပါ။
သံပုရာသီးကို မိႈမတက္ေအာင္ ဆီျမဳပ္ေအာင္ထည့္ေပးထားပါ။
ဆားထပ္မထည့္ရပါဘူး။ ဆားနယ္ပီးသားမို႔ပါ။
အခ်ိဳႀကိဳက္သူမ်ား သၾကားထည့္ပါ။
က်မကေတာ့ မထည့္ပါဘူး။
ခုက အိမ္မွာရွိတာေလး လုပ္စားရင္း တင္လိုက္တာပါ။
သံပုရာသီး မွည့္ေနရင္ေတာ့ အခါးပိုသက္သာပါတယ္။
ပုလင္းထဲထည့္,ဆားေရစိမ္,ေနပူ ၃ ရက္လွမ္းပီးမွ
ေလးစိပ္စိပ္,အေစ့ထုတ္ပီး သနပ္လုပ္လည္း
စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
Credit