အမဲသားလိပ္ေၾကာ္

အမဲသားလိပ္ေၾကာ္

ဂ်ပန္စတုိင္ အမဲသားလိပ္ေၾကာ္ပါ။ အမဲသားကို ဂ်ပန္ ဆာေကး၊ ဆန္၀ုိင္တုိ႔နဲ႔ ႏုပ္ထားျပီမွ ၾကက္သြန္ျမိတ္အစာသြပ္ျပီ လိပ္ေၾကာ္ထားတာပါ။ အသင္႔လွီျပီသား အမဲသားကို သံုးလွ်င္ ပိုမိုလြယ္ကူသည္။ အရမ္းစားေကာင္းတာမုိ႔ ခုပဲ လုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • အမဲသား – ၄၀၀ ဂရမ္ (ဓားျဖင္႔ ပါးပါးလွီးေပးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၂စည္း (၂လက္မခြဲအရြယ္မ်ား ပိုင္းထားပါ)
  • ဆာေကး – ၁၀၀ ဂရမ္
  • ဆန္၀ုိင္ – ၁၀၀ ဂရမ္
  • ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – ၁၀၀ ဂရမ္
  • ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နွမ္း – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ဆာေကး၊ ဆန္၀ိုင္၊ ပဲငံျပာရည္ တုိ႔ကို ေရာထည္႔လိုက္ပါ။
၂။ ထုိခြက္ထဲတြင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို စိမ္ထားေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ အမဲသားျပားထဲ ၾကက္သြန္ျမိတ္ထည္႔ျပီ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း လက္ျဖင္႔ လိပ္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔နည္းအတုိင္း က်န္အမဲသားနွင္႔ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ားကို လိပ္ေပးပါ။ အလိပ္မေျပေစရန္ သြားၾကာထုိးတံျဖင္႔ ထုိးေပးပါ။
၅။ ျပီလွ်င္ အမဲသားလိပ္ေပၚမွ (ဆာေကး၊ ဆန္၀ုိင္၊ ပဲငံျပာရည္) ေဆာ႔ရည္အားလံုးကို ေလာင္းခ်ေပးပါ။
၆။ ျပီေနာက္ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္တြင္ အမဲသားလိပ္ကို ၂နာရီ-၃ နာရီခန္႔ ႏုပ္ထားေပးပါ။
ရ။ ႏုပ္ထားျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ အမဲသားလိပ္မ်ား အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၈။ ေၾကာ္ျပီလွ်င္ သြားၾကားထုိးတံကို ျပန္ဖယ္ျပီ ဓားျဖင္႔ ထက္ပိုင္းပိုင္းေပးျပီ အေပၚမွ နွမ္းျဖဴးေပးကာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
——————————————————————————————-