"မလြွပြင့္ ပုဇြန္ေျခာက္ႏွပ္"


မလြွပြင့္မ်ားကို ေရေဆးသန့္စင္
ဝတ္ဆန္ထုပ္ အရွည္လိုက္ေလး
၃ပုိင္း ပိုင္းျပီး ေရေႏြးေဖ်ာပါ
ျကက္သြန္ျဖူ နီ ေထာင္း
ဆႏြင္းေလး ျငုပ္သီးအစိမ္းမွုန့္ေလးထဲ့ျပီး
ဆီသတ္
ျကက္သြန္မ်ားေမြွးလာျပီ ဆိုပါက
ငပိေထာင္းေလး နဲနဲ ထဲ့
ေရက်က္ေအးေလး နဲနဲထဲ့
တစ္ခ်က္ တစ္ခ်က္ေမြွေပးျပီး တည္ထား
ေရကုန္သေလာက္ရွိျပီဆိုရင္
ပုဇြန္ေျခာက္မွုန့္မ်ား ထဲ့
ေမြွေပးျပီး ဆက္တည္
ပုဇြန္ေျခာက္မ်ား ဆီျပန္ျပီးေမြွးလာျပီဆိုရင္
ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ မလြွပြင့္ေတြ ထဲ့
ဆားေလး နဲနဲထဲ့
ေရက်က္ေအးေလး နဲနဲထပ္ထဲ့ျပီး
ဆက္တည္ထား
ေရခန္းသြားျပီးဆို ရျပီ
အျမင္ေတာ့ မလွဘူး
ခ်ိုစပ္ခါး အရသာေလး
နူးနူးအိအိေလးနဲ့ အနံ့ေမြွးေမြွးေလး
တစ္မ်ိုး စားလို့ေတာ့ ေကာင္း
ေမာင္ေဇ
Crd Zayar Hlaing