"ၾကက္သားကာလသားခ်က္


" ၾကိဳက္တဲ့သူေတြ တန္းစီ!!!
တကယ္ေတာ့ "ၾကက္သားကာလသားခ်က္" ဆိုတာ ျမန္မာလူမ်ိဳးတိုင္းနဲ႔ ရင္းႏွီးျပီးသား ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္သားကို ဟင္းရည္ခပ္က်ဲက်ဲနဲ႔ အရည္ေသာက္အေနအထားမေရာက္ တေရာက္ ခ်က္ရတာျဖစ္ျပီး ဘူးသီးစတာေတြနဲ႔လည္း မိမိႏွစ္သက္သလို ခ်က္စားေလ့ရွိၾကပါတယ္။
ဒါေပမဲ့ "ၾကက္သားကာလသားခ်က္" လုပ္ရာမွာ အရမ္းေတြ လိုက္အေသးစိတ္ျပီး ဆီျပန္ဟင္းခ်က္သလို က်က်နန လိုက္ခ်က္မိတဲ့အခါမ်ိဳးမွာ ကာလသားခ်က္ အေငြ႕အသက္ေပ်ာက္သြားတာမ်ိဳးေတြလည္း အားလံုး ၾကံဳေတြ႕ဖူးၾကမွာပါ။ တစ္ခါတစ္ေလက်ျပန္ေတာ့လည္း ၾကက္သားက တအားမာေနတာ၊ အရည္မွာက အရသာဝင္သင့္သေလာက္ မဝင္တာမ်ိဳးေတြ ၾကံဳရတတ္ပါတယ္။
တကယ္ေတာ့ ဒီဟင္းေလးက ခ်က္နည္းအရဆို အမွန္တကယ္ကို ရိုးရွင္းလြယ္ကူျပီး လူတိုင္းလိုက္ခ်က္စားႏိုင္တဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ ကာလသားခ်က္ အေငြ႕အသက္မေပ်ာက္ဘဲ တကယ္ကို စားေကာင္းေအာင္ ဘယ္လို ၾကက္သားမ်ိဳးကို ေရြးခ်ယ္ရမယ္၊ ခ်က္တဲ့အခါ ဘယ္လို အခ်က္ေလးေတြကို သတိထားျပီး ခ်က္သင့္တယ္ဆိုတာကို ဒီ Post မွာ ပံုနဲ႔တကြ နႏၵာသိသေလာက္ ျပည့္ျပည့္စံုစံု ေျပာျပေပးထားတာမို႔ လူတိုင္းအတြက္ အသံုးဝင္လိမ့္မယ္လို႔ ထင္ပါတယ္ရွင္။ ကဲ....ခ်က္နည္းေလးေတြကို တဆင့္ခ်င္း ၾကည့္လိုက္ၾကရေအာင္...


Image may contain: food and text

Image may contain: food and text

Image may contain: text

Image may contain: food

Image may contain: food and text
Image may contain: food and text
Image may contain: text and food
Image may contain: text
Image may contain: food and text
Image may contain: food and text
Image may contain: food and text
Image may contain: food
Image may contain: food
Image may contain: food
Image may contain: 1 person, food
Image may contain: text and food
Image may contain: food and text