ႏြားနိုု ့ယိုု


ႏြားနိုု ့ယိုုကေတာ့ တခ်ိဳ ့ေတြလဲ လုုပ္တတ္ျကမွာပါ။ လုုပ္နည္းေမးထားတဲ့သူေတြအတြက္တင္ေပးလိုုက္ပါတယ္။ အိမ္မွာပဲ ႏြားနိုု ့စစ္စစ္နဲ ့ျပဳလုုပ္ျပီး သန္ ့သန္ ့ရွင္းရွင္းစားခ်င္တဲ့သူေတြအတြက္ အလြန္လြယ္ကူပါတယ္။ လုုပ္ရတာေတာ့ အခ်ိန္နည္းနည္းျကာပါတယ္။ ဒီနည္းကလဲ အိစံငယ္ငယ္ထဲက အိမ္မွာအဖြားလုုပ္တိုုင္း ၀င္ေဆာ့ေနျကေပါ့။ ခဏ ခဏေတာ့ ေမြွေနရပါတယ္။ အိမ္မွာလုုပ္ရင္ေတာ့ အမ်ားျကီးလဲ၇ျပီး သန္ ့ရွင္းတာမိုု ့လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ႏြားနိုု ့- ၄ လီတာ
၂။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း (သိုု ့) ၁ ခြက္
၃။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ႏြားနိုု ့ကိုု အိုုးျကီးျကီးတလုုံးထဲမွာ ပြက္လာေအာင္တည္ပါ။ (ႏြားနိုု ့ကိုု အိုုးနဲ ့ကြက္တိထည့္ရင္ ႏြားနိုု ့ပြက္ရင္ ေ၀တတ္တာမိုု ့အိုုးအျကီးထဲမွာထည့္ရ်္တည္ပါ။ ပြက္လာတာကိုု သတိထားျကည့္ပါ။သတိမထားမိရင္ ေ၀က်တတ္ပါတယ္။)
၂။ ႏြားနိုု ့ပြက္လာလွ်င္ မီးေအးေအးျဖင့္ ေျပာင္းရ်္တည္ပါ။ သျကားနွင့္ဆားကိုု ထည့္ပါ။ ခဏ ခဏ ေမြွေပးပါ။ မလိုုင္တက္လာတိုုင္းေမြွေမြွေပးပါ။
၃။ မီးေအးေအးျဖင့္တည္လွ်င္ ဆက္တိုုက္ေမြွေနစ၇ာမလိုုပါ။၁၀ မိနစ္တခါေလာက္မွေမြွရင္၇ပါတယ္။
၄။ မီးဖိုုမီးအားေပၚမူတည္ျပီး ၁ နာ၇ီ (သိုု ့) ၁ နာ၇ီခြဲေလာက္တည္အျပီးမွာ အ၇မ္းပစ္လာပါလိမ့္မည္။အ၇မ္းပစ္လာလွ်င္ မီးအားျပင္းျပင္းကိုု ေျပာင္းတည္ျပီး ဆက္တိုုက္ေမြွေပးပါ။
၅။ ေမွြ၇င္းနဲ ့မလိုုင္အဖတ္ဖတ္ေတြျဖစ္လာျပီး ေ၇ခမ္းလာပါလိမ့္မည္။ ေ၇ကုုန္ လွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္အေအးခံထားပါ။ ေအးသြားလွ်င္ သျကားရည္မ်ားအနည္းငယ္ထြက္လာပါလိမ့္မည္။ ႏြားနိုု ့ယိုုရပါျပီ။
၆။ ႏြားနိုု ့ယိုု ကိုုေလလုုံေသာဗူးထဲ၊ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ရ်္ ၂ ပတ္ေလာက္ထားျပီး ေပါင္မုုန္ ့၊ဘီစကစ္၊ မုုန္ ့ျကြပ္တိုု ့ျဖင့္ တြဲရ်္သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါတယ္။
Image may contain: food