မုုန္ ့လုုံးၾကီးဆီစိမ္ (၂၀ ခုုစာအတြက္)
မုုန္ ့လုုံးၾကီးဆီစိမ္ကေတာ့ လူၾကိဳက္မ်ားျပီး စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့ ျမန္မာမုုန္ ့တမ်ိဳးပါ။ မုုန္ ့လုုံးၾကီးကိုုဆီထည့္စိမ္ရင
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့- ၂ ခြက္ (သိုု ့) ထမင္းစားဇြန္း ၃၂ ဇြန္း
၂။ ဆန္မွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၃။ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၈ ဇြန္း
၄။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
အုုန္းယိုုအတြက္
၅။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ - ၁ ခြက္ (သိုု ့) ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း
၆။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
၇။ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
အုုန္းသီးေၾကာ္အတြက္
၈။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၂ ဇြန္း
၉။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
(၁ခြက္ =240 ml = ရိုုးရိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon= 15ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့၊ ဆန္မွဳန္ ့၊ ဆား၊ ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၁၈ ဇြန္း တိုု ့ကိုုဇလုုံတခုုထဲထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။ (ေရေျခာက္ေနလွ်င္ ေရကိုုထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းဆီထည့္ျပီး၊ မုုန္ ့နွစ္စိုုစိုုၾကီးျဖစ္ေနလွ်
၂။ အုုန္းယိုုအတြက္ ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း ႏွင့္ သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း ကိုု ဒယ္အိုုးထဲထည့္ရ်္ အပူေပးပါ။ သၾကားအရည္ေပ်ာ္လာလွ်င္ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း ကိုုထည့္ရ်္ ေျခာက္ေျခာက္ေလးျဖစ္ေအာင္အထ
၃။ အုုန္းသီးေၾကာ္အတြက္ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း ကိုု ဆီထမင္းစားဇြန္း ၁၂ ဇြန္း ျဖင့္ ျကြပ္ျကြပ္ေလးျဖစ္ေအာင္ေၾကာ
၄။ နယ္ထားေသာ မုုန္ ့ႏွစ္ကိုု အလုုံးတလုုံးစာယူရ်္ အုုန္းယိုုကိုု ငွာပနာျပီးလုုံးပါ။ ျပီးရင္ ျပားသြားေအာင္ဖိလိုုက္ပါ။ က်န္ေသာမုုန္ ့ႏွစ္မ်ားကိုုလဲ အထက္ပါနည္းအတိုုင္းလုုပ္ထား
၅။ မုုန္ ့လုုံးၾကီးမ်ားကိုု ေရပြက္ပြက္ဆူထဲမွာထည့္ျပဳတ္
၆။ ပန္းကန္ျပားထဲထည့္ထားေသာ မုုန္ ့လုုံးမ်ားကိုု အေပၚမွ အုုန္းသီးၾကြပ္ေၾကာ္ ႏွင့္ အုုန္းသီးေၾကာ္ထားေသာ ဆီမ်ားဆမ္းရ်္ ၾကာၾကာစိမ္ထားပါ။ သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
