ကန္စြန္းဥ ဆႏြင္းမကင္း
ကန္စြန္းဥ ကိုုျကိုုက္လြန္းလိုု ့ဆႏြင္းမကင္းကိုု နည္းမ်ိဳးစုုံစမ္းျကည့္ထားပ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (7" X 11" ဘန္း တခုုစာအတြက္)
၁။ ကန္စြန္းဥ(ခရမ္းေ၇ာင္ (သိုု ့) အ၀ါ) - ၂၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္
၂။ ေရြွျကည္ (semolina) - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၃။ ဂ်ံဳ (all-purpose flour) - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၄။ နိုု ့မွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၅။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁၂ ဇြန္း
၆။ အုုံးနိုု ့- ဗူး တဝက္ (200 ml)
၇။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း (ခဲေနတာကိုုအသုုံးျပဳလွ်င္ပ
၈။ အုုံးသီးျခစ္ဖတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၉။ စပ်စ္သီးေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၁၀။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
(ထမင္းစားဇြန္း= 1 tablespoon = 15ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျပဳလုုပ္မည့္ ဘန္းကိုု ေထာပတ္သုုပ္ထားပါ။ ကန္စြန္းဥကိုု ေရနည္းနည္းနဲ ့ေ၇ခမ္းျပဳတ္ပါ။ (သိုု ့) ေပါင္းပါ။ (အိစံကေတာ့ ကန္စြန္းဥကိုု ေပါင္းလိုုက္ပါတယ္။ အခ်ိဳရည္ေတြထြက္သြားမွာစိုု
၂။ ေပါင္းထား(သိုု ့) ျပဳတ္ထားေသာ ကန္စြန္းဥမ်ားကိုု အေအးခံရ်္ ဇကာတိုုက္ပါ။ (သိုု ့) လက္ျဖင့္ေျခပါ။
၃။ ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္စက္ (blender) ထဲကိုု ခဲေနေသာ ေထာပတ္၊ အုုံးသီးျခစ္ဖတ္၊ အုုံးနိုု ့၊ နိုု ့မွဳန္ ့၊ ဆားတိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ အုုံးသီးဖတ္မ်ား ေျကသြားသည္အထိ လုုပ္ပါ။ (blender မရွိလွ်င္ ေထာပတ္ကိုုအ၇ည္ေဖ်ာ္ျပီးထည့
၄။ ဇလုုံတခုုထဲတြင္ ေျခထားေသာ ကန္စြန္းဥ၊ ေျခထားေသာ အုုံးသီးျခစ္ဖတ္၊ ေထာပတ္၊ နိုု ့မွဳန္ ့၊ အုုံးနိုု ့၊ ေရြွျကည္၊ သျကား၊ ဂ်ံဳ၊ စပ်စ္သီးေျခာက္တိုု ့ကိုု ထည့္ရ်္ သျကားမ်ား အ၇ည္ေပ်ာ္သည္အထိ သမေအာင္လုုပ္ပါ။
၅။ ျပဳလုုပ္မည့္ ဘန္းထဲကိုု ထည့္ရ်္ မ်က္နွာျပင္ ညီေအာင္ညွိပါ။ ျပီးလွ်င္ အေပၚမွ ဘိန္းေစ့မ်ားျဖဴးပါ။
၆။ အပူခ်ိန္ 350'F (180'C) တြင္ အပူေပးထားေသာ oven ထဲတြင္ ၁ နာ၇ီထည့္ရ်္ ဖုုတ္ပါ။ (oven ကိုု မုုန္ ့မဖုုတ္ခင္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ အပူေပးထားပါ။)
၇။ ကန္စြန္းဥ ွ ဆႏြင္းမကင္းကိုု အေအးခံ၇်္ ေအးလွ်င္ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ အရြယ္အစားလွီးရ်္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
