ငခ်ိတ္ေပါင္း (ထမင္းေပါင္းအိုုးျဖင့္ ျပဳလုုပ္နည္း)


ငခ်ိတ္ေပါင္း ေပါင္းနည္းေမးထားတဲ့သူေတြရွိလိုု ့ေရးေပးလိုုက္ပါတယ္။ ဒီနည္းကိုုတခ်ိဳ ့ကလဲ သိျပီးသားေနမွာပါ။ အိမ္မွာေတာ့ အျမဲလုုပ္စားတာ ထမင္းေပါင္းအိုုးနဲ ့ပါပဲ။ အလုုံးလဲမပ်က္ပဲ စားလိုု ့လဲေကာင္းသေလာက္လြယ္လဲလြယ္ကူပါတယ္။ ေပါင္းေခ်ာင္နဲ ့ေပါင္းစရာမလိုုပဲ ထမင္းေပါင္းအိုုးနဲ ့ခ်က္တဲ ့နည္းေလးမိုု ့လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ငခ်ိတ္ဆန္ - ၃ ခြက္ (ထမင္းေပါင္းအိုုးမွာပါေသာ ခ်ိန္ခြက္ျဖင့္)
၂။ ႏွမ္းေထာင္း
၃။ ပဲျပဳတ္
၄။ ပဲဆီ

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ငခ်ိတ္ဆန္ကိုု မနက္ျဖန္မနက္စားမယ္ဆုုိလွ်င္ မခ်က္ခင္ တညက တည္းက ငခ်ိတ္ဆန္ ၃ ခြက္ကိုု ေရေဆးျပီး ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲထည့္ ေရကိုု ေရအမွတ္ ၃ မွာထားျပီး ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲမွာ စိမ္ထားလိုုက္ပါ။
၂။ မနက္က်လွ်င္ ထမင္းေပါင္းအိုုးကိုု ထမင္းခ်က္သလိုု ခလုုပ္နွိပ္ျပီး ခ်က္လိုုက္ရုုံပါပဲ။ (ေရျပန္လဲစရာမလိုုပါ။)
၃။ က်က္လွ်င္ ၁၅ မိနစ္ခန္ ့နွပ္ထားပါ။
၄။ ငခ်ိိတ္ေပါင္း ရလွ်င္ ပဲျပဳတ္ထည့္၊ ဆီဆမ္း၊ ဆားေရာထားတဲ့ နွမ္းေထာင္းေလးျဖဴးျပီး အေျကာ္ေလးျဖင့္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
Image may contain: food