သာကူငွက္ေပ်ာေပါင္း


သာကူငွက္ေပ်ာေပါင္းလုုပ္နည္းေမးထားလိုု ့ေရးေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။ ငွက္ေပ်ာေပါင္းအနံ ့ေမြွးေမြွးေလးကိုု သာကူေလးနဲ ့စားရေတာ့ ေတာ္ေတာ္ကိုုအရသာရွိပါတယ္။ လုုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဖီးၾကမ္းငွက္ေပ်ာသီး - ၁၀ လုုံး (ဖီးၾကမ္းငွက္ေပ်ာသီးမရွိတဲ့ေနရာမွာဆိုုရင္ သီးေမြွးကိုုသုုံးလိုု ့လဲရပါတယ္။ )
၂။ သာကူေစ့ - ၁ ခြက္ (သိုု ့) ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း
၃။ ထန္းလ်က္ - ၂၅ က်ပ္သား
၄။ ႏြားနိုု ့- ၄၀၀ ml
၅။ အုုန္းႏိုု ့- ၂၀၀ ml
၆။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (မထည့္လဲရ)
၇။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
(၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ခြက္)
(ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml )
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ သာကူကိုုေရေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ။
၂။ အိုုးတခုုထဲတြင္ ထန္းလ်က္ ၁၅ က်ပ္သားကိုု ထည့္၊ ေရ တလီတာခြဲကိုုထည့္ရ်္ ထန္းလ်က္မ်ားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိတည္ပါ။ ထန္းလ်က္မ်ားအရည္ေပ်ာ္လွ်င္ ေရစစ္ျဖင့္ အမွိဳက္မ်ားကိုုစစ္ပါ။
၃။ စစ္ထားေသာ ထန္းလ်က္ရည္ကိုုပြက္ေအာင္တည္ပါ။ ပြက္လာလ်ွင္ ေရစစ္ထားေသာ သာကူမ်ားကိုုထည့္ရ်္ အဆက္မပ်က္ေမြွပါ။ သာကူေစ့အစံမ်ားေပ်ာက္သြားလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၄။ အျခားအိုုးတခုုထဲကိုု ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားအခြံခြာထည့္၊ ေရကိုု ငွက္ေပ်ာသီးျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ပြက္ေအာင္တည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ေလာက္တည္ျပီး မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ ထိုု ့ေနာက္အရည္မ်ားကိုုသြန္ပစ္လုုိက္ပါ။ (တခ်ိဳ ့နည္းေတြက ငွက္ေပ်ာသီးကိုုအခြံမခြာပဲမန္က်ည္းရြက္တိုု ့ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္တိုု ့ထည့္ျပီးျပဳတ္ပါတယ္။) ျပဳတ္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားကိုု ပန္းကန္တခုုထဲထည့္ထားပါ။
၅။ အိုုးထဲကိုု ေရ ၁လီတာခြဲထည့္၊ ထန္းလ်က္ ၁၀ သားထည့္ျပီး ထန္းလ်က္မ်ားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိတည္ပါ။ ထန္းလ်က္မ်ားအရည္ေပ်ာ္လွ်င္ ေရစစ္ျဖင့္ အမွိဳက္မ်ားကိုုစစ္ပါ။
၆။ စစ္ထားေသာ ထန္းလ်က္ရည္ထဲကိုု ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားထည့္ျပဳတ္ပါ။ အရည္ခမ္းနီးက်မွ ႏြားႏိုု ့ႏွင့္ အုုန္းႏိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ ပြက္လာေအာင္တည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ေထာပတ္ကိုုထည့္ျပီးမီးဖိုုေပၚမွခ်၊ က်ိဳထားေသာ သာကူမ်ားကိုုထည့္ေမြွပါ။
၇။ အလြန္စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့ သာကူငွက္ေပ်ာေပါင္းကိုု သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
Image may contain: food