Skip to main content
သာေခြယိုုင္ (ထမင္းေပါင္းအိုုးျဖင့္ခ်က္တဲ့နည္း)
သာေခြယိုုင္ကိုု ေမြွရတာလက္မေညာင္းေအာင္လိုု ့ထမင္းေပါင္းအိုုးျဖင့္ခ်က္တဲ့နည္းပါ။ တကယ့္နည္းကေတာ့ မီးဖိုုေပၚမွာတင္ေမြွရတာ လက္ေညာင္းလိုု ့ဒီနည္းေလးကိုုသုုံးထားတာပါ။ အားလုုံးလဲ အဆင္ေျပလိမ့္မယ္လိုု ့ထင္ပါတယ္။ လုုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ - ထမင္းေပါင္းအိုုးမွာပါတဲ့ခြက္ျဖင့္ ၂ ခြက္ (သိုု ့) ႏိုု ့ဆီဘူးျဖင့္ ၁ ခြက္ခြဲ
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေလးပုုံတပုုံ
၃။ သၾကားအညိုု - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း (အညိဳမရွိလွ်င္ အျဖဴကိုုထည့္လဲရပါတယ္။)
၄။ အုုန္းႏိုု ့- ၄၀၀ ml
၅။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းကိုုေရေဆးျပီး မခ်က္ခင္ ၈ နာရီအလိုုကတည္းက ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲကိုုထည့္ ေရကိုု ေရအမွတ္ ၅ မွာထည့္၊ (ေရအမွတ္မရွိလွ်င္ နဂိုုထည့္ေနတဲ့ေရရဲ ့ ၂ ဆခြဲပိုုထည့္ရပါတယ္။ နဂိုုေရကိုု ဆန္ရဲ ့လက္၁ဆစ္အထက္ထည့္ရင္ လက္၂ ဆစ္ခြဲအထိေရထည့္ပါ။) ဆား၊ သၾကားအညိုု ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္းတိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္ေမြွျပီး ၈နာရီေလာက္ထားပါ။ (ဒီႏိုုင္ငံမွာ စားရတဲ့ သာေခြယိုုင္က ပိုုေမြွးပါတယ္။ အဲ့လိုုေမြွးခ်င္ရင္ေတာ့ ဆြမ္းေမြွးရြက္ တရြက္ (သိုု ့) ဆြမ္းေမြွးအနံ ့အရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံကိုု ခ်က္မည့္အထဲ ထည့္ပါ။)
၂။ ျပီးမွ ထမင္းေပါင္းအိုုးခလုုပ္ကိုုႏွိပ္ရ်္ ခ်က္ပါ။ (အိစံကေတာ့ မနက္ခ်က္မည္ဆိုုလွ်င္ ညကတည္းက ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲထည့္ထားျပီး မနက္မွ ခလုုပ္ႏွိပ္ျပီးခ်က္လိုုက္တာပါ။
၃။ က်က္လွ်င္ မီးခလုုပ္ကိုုခ်က္ခ်င္းပိတ္ထားလိုုက္ျပီးႏွပ္ထားပါ။
၄။ အုုန္းႏိုု္ ့ကိုုမီးဖိုုေပၚတင္ရ်္ သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းထည့္ျပီး သၾကားမ်ားအရည္ေပ်ာ္သြားသည္အထိတည္ထားပါ။
၅။ စားခါနီးမွ ခ်က္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ေလးကို ပန္းကန္ထဲထည့္၊ အေပၚက အုုန္းႏိုု ့ေလးဆမ္းရ်္သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။