ပါစတာ နွင္႔ Baked bean
ပါစတာ နွင္႔ Baked bean
ပါစတာ ၾကိဳက္သူေတြအတြက္ ပါစတာ နွင္႔ Baked bean လုပ္နည္းေလးပါ။ သက္သက္လြတ္လည္းျဖင္႔၊ အရသာရွိတဲ႔ ပါစတာ လုပ္နညး္သစ္ တမ်ဳိးပါ။ ခုပဲ လုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပါစတာ – ၁ရ၀ ဂရမ္
- Baked Bean – စည္သြပ္၁ဗူး
- သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
- တရုတ္နံနံ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ
- ပင္စိမ္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ)
- Oreganoရြက္(သုိ႔) Oregano မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
- ခ်ိစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (ျခစ္တံျဖင္႔ျခစ္ထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲ ေရမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ဆူလာလွ်င္ ဆား(အနညး္ငယ္)၊ ပါစတာမ်ားကို က်က္သည္အထိ တည္ထားေပးပါ။
၂။ ပါစတာ က်က္သြားလွ်င္ ျပန္ဆယ္ ေရေအးစိမ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ စစ္ထားပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ သံလြင္ဆီ ထည္႔ကာ ဆီပူလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ Baked bean စည္သြပ္မ်ားကို ဒယ္ထဲ ေလာင္းထည္႔လိုက္ျပီ တရုတ္နံနံ၊ ပင္စိမ္း၊ oregano၊ တုိ႔ျဖင္႔ ေရာေမႊကာ ၂မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၅။ အရသာအတြက္ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ျဖဴးေပးျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၆။ ပဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ရည္ ရျပီဆုိလွ်င္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ပါစတာ ခင္းက်င္းျပီ အေပၚမွ ပဲ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ရည္မ်ားကို ေလာင္းခ်လုိက္ပါ။
ရ။ ျပီလွ်င္ အေပၚမွ ခ်ိစ္ေလးမ်ား ျဖဴးျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ…
——————————————————————————————————