ေကာက္ညွင္းဆႏြင္းမကင္း (9" X 11" ဘန္း တဘန္းစာ)


ေကာက္ညွင္းဆႏြင္းမကင္းလုုပ္နည္းေမးထားတဲ့သူေတြအတြက္ပါ။
စိန္ေဖျကီးလို ့လဲတခ်ိဳ ့ကေခၚျကပါတယ္။ေနရာေဒသအလိုုက္ လုုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးကြဲျကပါတယ္။ တခ်ိဳ ့ကသျကားအျဖဴထည့္တယ္။ တခ်ိဳ ့ကသျကားအညိုု တိုု ့ထန္းလ်က္တိုု ့ထည့္ပါတယ္။ အိစံရဲ ့လုုပ္နည္းက သျကားအညိုုနဲ ့လုုပ္တာပါ။ ဘိန္းေစ့ကိုု တခ်ိဳ ့ေန၇ာေတြမွာ ျဖဴးစားတာေတြ ့ရပါတယ္။ အိစံအိမ္မွာလုုပ္တာေတာ့ မထည့္ပါဘူး။ စားရတာမလိုုက္သလိုုျဖစ္ေနလိုု ့ဘိန္းေစ့ထည့္တာမျကိုုက္လိုု ့ပါ။ ျကိုုက္နွစ္သက္ရင္ထည့္နိုုင္ပါတယ္။ ျပဳလုုပ္နည္းကလဲ ေပါင္းအိုုးနဲ ့အ၇င္ခ်က္ျပီးမွ မုုန္ ့ဖုုတ္ရတာမိုု ့အ၇မ္းလြယ္ပါတယ္။ လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းဆန္ - ၃ ခြက္ (ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲပါေသာ ဆန္ ခ်ိန္ ခြက္)
၂။ သျကားအညိုု - ၁ ခြက္ခြဲ (၁၈၀ ဂရမ္) (ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲပါေသာ ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
၃။ အုုံးနိုု ့- ၁ ဗူး (400ml)
၄။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၅။ ေရ - ၂ ခြက္ (ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲပါေသာ ဆန္ ခ်ိန္ခြက္)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဆန္ ကိုုေ၇ေဆးျပီး ေပါင္းအိုုးထဲထည့္ထားပါ။
၂။ အိုုးတခုုထဲကိုု အုုံးနိုု ့၊ ဆား၊ သျကားတိုု ့ကိုု ထည့္ရ်္ မီးဖိုုေပၚတြင္ သျကားမ်ားအ၇ည္ေပ်ာ္ေအာင္ျကိုုပါ။ မီးေအးေအးျဖင့္ ၁၀ မိနစ္ခန္ ့တည္ပါ။ ေအာက္ေျခမကပ္ေအာင္ ေမြွေပးပါ။
၃။ ဆန္ထည့္ထားေသာ ေပါင္းအိုုးထဲကိုု ေ၇ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ျကိုုထားေသာ အုုံးနိုု ့ရည္ထဲမွ ဆန္ခ်ိန္ေသာ ခြက္ ျဖင့္ ၂ ခြက္ ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ထမင္းေပါင္းအိုုး တြင္ ထမင္းခ်က္သလိုုခ်က္ပါ။
၄။ ေကာက္ညွင္းခ်က္ေနတုုံးမွာ က်န္ေသာ အုုံးနိုု ့ရည္ကိုု အနည္းငယ္ပစ္ေအာင္ မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ပါ။ (၁၀ မိနစ္ ခန္ ့) ျပီးလွ်င္ အေအးခံထားပါ။
၅။ မုုန္ ့ဖုုတ္မည့္ ဘန္းကိုု ဆီသုုတ္ထားပါ။ ေကာက္ညွင္းက်က္လွ်င္ ဆီသုုတ္ထားေသာ ဘန္းထဲကိုု ဖိရ်္ ထည့္ပါ။ မ်က္နွာျပင္ညွိပါ။
၆။ ဖိထည့္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းမ်က္ႏွာျပင္ေပၚကိုု ပစ္ေနေအာင္ ျကိုုထားေသသာ အုုံးနိုု ့ရည္ ျဖန္ ့ထည့္ပါ။
၇။ ျပီးလွ်င္ အပူခ်ိိန္ 350'F (175'C)မွာ အပူေပးထားေသာ oven ထဲတြင္ ၁ နာရီ ဖုုတ္ပါ။
Image may contain: food